KampEvent - Grootste Kamptraining

Masterchef op kamp - Theorie (delen A/B/C)

Terug naar Programma
In het kort
Een gezond weekmenu op kamp
Moment
zaterdag 04 juni 2016
13:45 - 15:45
Enkel zichtbaar voor deelnemers
Basis kwalificatie
Kwalificatie
Omschrijving

Deel A: Menu
In sneltreinvaart door je week-menu, waarom geen bieten, maar wel andijvie? Pep je lusteloze kinderen op met suiker of spaghetti? Hierover denken we samen na, aan de hand van jouw week-menu.

Deel B: Inkoop 
Is 5 euro per persoon per dag voor eten genoeg of denk je dat 7,50 een betere kwaliteit van eten geeft? En als je maar 3 euro hebt, wat koop je dan om zo lang mogelijk te kunnen lopen? In kleine groepjes denk je hier over na en vergroot je je kennis op het gebied van effectief, budgetgericht en/of milieu-vriendelijk eten op kamp.

Deel C: Hygiëne en bewaren
Hoe lang is je vlees nog goed als het bloedheet is op kamp? Wat is lang houdbaar en wat neem je makkelijk mee op hike zonder koelkast? In dit deel leer je van alles over hygiëne, houdbaarheid en opslag van etenswaren.